Фото: Ведрана Реновица

Велики број суграђана и пријатеља, укључио се у хуманитарну акцију како би се прикупила неопходна финансијска средства за нашу суграђанку Душици Туторић из Сокоца, којој је ХИТНО потребна трансплантација бубрега.

Синоћ, у препуној новој спорсткох дворани у Сокоцу одржан је хуманитарни концерт на којем је прикупљено 6.500 конвертибилних марака.

Један од организатора концерта на којем је учествовало 15 бендова народне музике, Никола Башевић подсјетио је да финансијска средства за Душиницу трансплантацију бубрега, која се мора обавити у Француској износе 60.000 €.

Фото: Ведрана Реновица

– Велики број суграђана одазвао се нашем позиву и велико им хвала на томе. Такође, хвала и колегама музичарима који су нас подржали на овом концерту на којем смо продали 1.000 улазица- рекао је Башевић.

Ово је само једна у низу хуманитарних акција на подручју Сокоца и сусједних општина. Већ у петак 24. маја Културно-умјетничко друштво /КУД/ “Романијска луча” из Сокоца, чији је члан била Душица Туторић, организује хуманитарни концерт. Гости концерта су: КУД-ови “Младост” са Пала, “Славија” из Источног Новог Сарајева и “Боксит” из Милића.

Фото: Ведрана Реновица

Улаз на концерт, који ће бити у новој спортској дворани је слободан, али ће бити постављене кутије у које посјетиоци могу остављати новачане прилоге за лијечење наше Душице.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.