Фото: Ведрана Реновица

У првој години живота, дјеца добијају своје прве млијечне зубиће. Са првим зубима, јавља се и изазов за све родитеље када је у питању орална хигијена. За почетак важно је да сваки малишан стекне навику да користи четкицу за прање зуба, у почетку без, касније и са пастом за зубе.

Како правилно прати зубе и колико често проводити њихову хигијену, данас је предшколце у Установи за предшколско васпитање и образовање у Сокоцу у оквиру предвиђеног годишњег плана, упознала стоматолог Дома здравља „ Др Љубомир Ћеранић“ др Александра Шарац.

Фото: Ведрана Реновица

– Кроз разговор и демонстрацију оралне хигијене, дјеци предшколског узраста указали смо на важност и значај редовног и правилног начина прања зуба. Иако методика обуке оралне хигијене на први поглед изгледа једноставна, али чињеница да мали број дјеце редовно и правилно то ради говори супротно. Да би се ова мјера проводила успјешно потребна је мотивација, зато се треба трудити да се приликом обуке подстичу прави мотиви – навела је Шарац.

Правилна хигијена зуба код дјеце захтијева много стрпљења и труда како би се стекла навика за цијели живот али и редован одлазак код вашег стоматолога.