Трећи међународни џудо куп „Станко Лопатић 2019“ одржан је у недјељу, 26. маја у спортској дворани „Пеки“ на Палама. Међу бројним такмичарима из БиХ, на овом меморијалном турниру учествовали су џудисти из Србије, Хрватске, Црне Горе и Македоније. У конкуренцији млађих категорија нашли су се и такмичари џудо клуба „Олимпик“ из Сокоца.

Према ријечима тренера Милорада Ђуровића, конкуренција је била велика, јер се надметало преко 200 учесника, а ово је била прилика да млади џудисти стекну ново искуство.

– У својој конкуренцији медаље су освојили- Павле Башевић друго мјесто, као и Павле Вукојичић, Александар Ђерић, Ђорда Сергеј, Михајло Маријановић, Михајло Мијатовић и Урош Абазовић били су трећи. Ово су одлични резултати, јер је ријеч о младим такмичарима, нагласио је Ђуровић.

Станко Лопатић био је један од најуспјешнијих представника џудо спорта на простору Сарајевско – романијске регије.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.