Представници фирме АД „Град“ из Бијељине састали су се данас са начелником општине Соколац како би презентовали Сајам пољопривреде „Интерарго 2019“ у Бијељини, који ова фирма успјешно организује већ осамнаести пут. На састанку су присуствовали Славиша Цацановић директор АД „Град“ Бијељина, Предраг Мићић координатор за сајмове, Саво Јовановић извршни директор економско – финансијског сектора, начелник општине Соколац Милован Бјелица и начелник општинског одјељења за привреду и финансије Митар Пржуљ.

– Сајам пољопривреде у Бијељини биће одржан од 20. до 22. септембра у Бијељини. Ми смо у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске ове године мало промјенили концепт и увели иновације на иницијативу општина и градова у окружењу па ће се на сајму моћи видјети поред пољопривредних моћи видјети и други сегменти попут привредних ,туристичких потенцијала регија на општинским штандовима на којима очекујемо излагаче. Општина Соколац је једна у низу оних које смо посјетили и надамо се њеном учешћу на Сајму, јер има шта да промовише и понуди, рекао је директор фирме АД „Град“ Бијељина Славиша Цацановић.

Према ријечима Цацановића овогодишњи 18. Сајам пољопривреде у Бијељини имаће богат садржај.

– Биће организована изложба стоке, изложба пољопривредне механизације, затим у затвореним халским просторима биће штандови. Такође организоваћемо и наградне игре за посјетиоце, као и бесплатну конзумацију хране и пића. Партнер Сајма и ове године биће Привредна комора Војводине , а очекује се око 150 излагача. За организацију је потребно од 50.000 до 70.000 конвертибилних марака у зависности од броја излагача, додао је Цацановић.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица присутне на састанку упознао је са стањем у области привреде, пољопривреде и туризма на подручју ове локалне заједнице. Госте је упознао и са пројектом Ревитализација центра за развој пољопривреде у брдско – планинском подручју. Навео је да ће Соколац свакако имати шта да промовише на Сајму, поред пољопривредних произвођача , произвођача пчеларских производа који су широко познати , брендираног романијског скоруп кајмака, представићемо и туристички потенцијал, као и привреднике у дрвопреради и све оно што је потенцијал наше локалне заједнице.

Покровитељи Сајма су Министраство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Министарство спољне трговине и Град Бијељина.

Avatar
Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.