Под предсједавањем предсједника Миле Ковачевића данас је у Шамцу, у хотелу „Плажа,“ одржан састанак Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске. Пред члановима „фудбалске владе“ било је неколико актуелних тема које су разматране а централна је била случај ФК Јединство.

Фудбалском клубу Јединство из Брчког, лидеру Друге лиге Републике Српске, група „Исток“ одузета су три бода. Тако су чланови Извршног одбора потврдили ранију одлуку Апелационе комисије која је 10. маја ове године преиначила одлуку Такмичарске комисије ФСРС.

Фудбалери Јединства у првом прољетном колу на гостовању на Сокоцу наступили су без такмичарских легитимација. Јесењи лидер освојио је сва три бода, пошто је савладао домаћи тим ОФК Гласинац 2011, резултатом 2:0. Такмичарска комисија прихватила је као индентификациони документ ЦОМЕТ систем. Међутим, након жалбе ФК Леотара, главног конкурента Јединству за шампионску титулу, Апелациона комисија ФСРС, поштујући правне норме, преиначила је одлуку Такмичарске комисије и утакмицу регистровала пар-форфе 3:0 за ФК Гласинац 2011.

Јединтво је остало лидер на табели са два бода предности над Леотаром.

Разговарало се и о застоју у изградњи пет терена у Републици Српској са пластичном травом из програма УЕФА. Наведено је да је проблем отклоњен пошто су локалне заједнице, због својих средстава, биле условљене Законом о јавним набавкама. Наредних дана почиње реализација пројекта.

У осталим тачкама дневног реда Извршни одбор ФСРС, разматрао је и усвајао информације и извјештаје из домена редовних активности.

Чланови Извшног одбора ФСРС остаће у Посавини до краја дана и присуствоваће финалној утакмици Купа Републике Српске, у којој се састају Радник и Крупа

Од осталих информација издвајамо пријем представника Савеза и клубова финалиста Купа код начелника Општине Шамац, Ђорђа Милићевића.