Суперијал јога брише “поморанџину кору” на телу. Поред тога што овим покретима благо масирамо задњи део бутина, јачамо и горњи део тела, нарочито мишиће руку и абдомена.

Још није касно да у купаћем костиму изгледате баш онако како желите. И да пре плаже победите целулит! Јелена Мирковић, инструкторка суперијал фитнес јоге, подсећа вас зашто кажемо да нам кожа изгледа као “поморанџина кора” и како вежбањем можемо то да елиминишемо.

– Целулит настаје као последица поремећаја микроциркулације поткожног ткива и редукује се дуготрајним процесом на различитим нивоима – каже саговорница “Живота плус”. – Обавезне промене у правцу здравог начина живота, физичка активност и масаже су најбоља комбинација за кориговање стања тела. Ми смо нашој борби против бољке савременог стила живота додали и суперијал антицелулит вежбање.

Поред тога што овим покретима благо масирамо задњи део бутина, јачамо и горњи део тела, нарочито мишиће руку и абдомена.

– Важно је да се вежба практикује што чешће, али само онолико пута колико нам то прија – каже инструкторка.

Зато Јелена представља једну од многобројних вежбица које се изводе на свиленој траци, на тренингу суперијал јоге. Редовним извођењем убрзава се циркулација, стимулише рад ткива, покреће дренажни процес и затеже кожа. А, притом је вежба веома забавна!

* Подесите свилени реквизит на висину својих кукова и седите на скупљени материјал, држећи са за обе стране свиле, баш као у љуљашци.

* Лагано клизите шакама низ свилу и спуштајте седал