На магистралном путу Бијељина-Брчко у мјесту Вршани због излијевања воде на коловоз саобраћај се одвија успорено, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У кањону Угра, на регионалном путу Кнежево-Турбе, дошло је до већег одрона, због чега се саобраћај одвија отежано, једном коловозном траком.

На осталим путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија без застоја, по влажним, мокрим и клизавим коловозима.

У котлинама и дуж ријечних токова возачима се скреће пажња на мјестимично смањену видљивост због магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина на одроне.

Из АМС-а возачима савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На магистралном путу Брод-Оџак данас ће до 9.30 часова због маратона и бициклијаде у оквиру манифестације „Дани Вучијачке бригаде“ привремено бити обустављен саобраћај од раскрснице Трг Патријарха Павла и улице Краља Петра Првог до Доњег Клакара.

На дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка до краја године долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Режим вожње измијењен је на аутопутевима Градишка-Бањалука због изградње наплатних станица „Чатрња“, „Нова Топола“ и „Александровац“. Планирано је да радови трају до 30. јуна.

Саобраћај је измијењен на магистралном путу Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, због изградње мале хидроцентрале Крупац на ријеци Жељезници.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на магистралном путу Билећа-Подосоје због реконструкције водоводне мреже, на путевима на подручју општине Модрича, на магистралном путу од Бањалуке према Челинцу и Котор Варошу, те регионалним путним правцима Дервиши-Клашнице и Обудовац-Лончари гдје је у току изградња пјешачких стаза.

Због санације клизишта саобраћај је измијењен на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, док су клизишта успорила саобрачај на регионалним путним правцима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић.

У Трну је због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе забрањен за теретна возила, док остала возила саобраћају једном коловозном траком.

На подручју Бањалуке због изградње источног транзита обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице Цара Лазара до Улице Патријарха Арсенија Чарнојевића.

Измјене и обуставе саобраћаја актуелне су и у другим улицама гдје су у току радови.

У ФБиХ због радова у тунелу Врандук два, на магистралном путу Зеница-Немила, саобраћа се једном траком, наизмјенично. Током дана због појачане фреквенције возила на овој дионици, долази до формирања дужих колона у оба смјера.

Радови се изводи и на путним правцима Олово-Кладањ-Власеница, Сребреник-Орашје, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Мостар-Читлук, Тарчин-Коњиц, Цазин-Србљани-Босанска Крупа, Устипрача-Горажде-Устиколина, као и на подручју Јајца и Мостара.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. И даље је из безбједносних разлога забрањен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Из АМС-а подсјећају возаче да се о стању на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај могу информисати путем интернет станице или мобилне андроид апликације Савеза.