Желите нешто ефектно, екстравагантно и упечатљиво, а да вас не кошта много – потребно је само мало смјелости и маште у комбиновању боја приликом декорације.

Прво, видите чим располажете – основна декорација у салама за свадбена весеља обично је бијела – столњаци, навлаке на столицама, балони, драперије. Вјенчаница је такође бијела, а таква може да буде и свадбена торта – дакле, унесите детаље који ће оживјети и разиграти атмосферу и оставити незабораван утисак. Декоратери препоручују да се поиграте бојама које се ријетко комбинују. Одаберите основни тон – црвена, зелена, жута, плава – а затим додајте розе, наранџасту и љубичасту и постићи ћете фантастичан ефекат.

Наручите бидермајер од црвених и розе ружа, а посластичару који вам прави торту дочарајте своју идеју и договорите се с њим да направи јестиву декорацију за торту у облику ружа. Црвена и розе нису уобичајена комбинација, али на бијелој подлози ће фантастично изгледати. Додајте свом свадбеном изгледу неки детаљ у ове двије боје или у једној од ових боја (црвене ципеле, розе руж, минђуше, трака око струка или око руке, ташница…). Младожења може носити црвену или розе кравату, или лептир машну (и марамицу у џепу сакоа).

Ако желите ватренији утисак, комбинујте црвену и наранџасту – ове двије боје су на крајевима истог спектра и дивно ће се уклопити. Ако желите ефектан контраст, упарите црвену и љубичасту.

Ако нисте сигурни шта вам се највише свиђа, направите једноставну пробу с украсним тракама – у било којој продавници која држи ову врсту робе, пронаћи ћете велики избор боја и нијанси украсних трака. Једноставно узмите котуре трака у двије боје и упарујте их, да видите какав ефекат дају.

Црвена и жута су ведре и веселе боје, и кад им додате розе, наранџасту или љубичасту, постићи ћете занимљиве ефекте. Поиграјте се и видите како изгледа кад спојите по три боје – жуту, наранџасту и црвену, наранџасту, црвену и розе, зелену, љубичасту и жуту… Кад преовлађује бијела боја, декорација просто не може бити превише шарена, али препорука декоратера је да ипак не комбинујете више од три боје и да ону трећу додајете у малим количинама, док двије главне упарујете у једнаким количинама. Та евентуална трећа боја може да буде боја балона и украсних трака, док ћете се у цвјетним аранжманима држати комбинације двије боје – а ово су само основни приједлози. Могућности су огромне, пустите машти на вољу.