Фото: Јелена Реновица

Двориште Основне школе „Соколац“ вечерас је било испуњено ученицима деветих разреда који су се заједно са својим наставницима, пријатељима и родитељима опростили са основним школовањем, прославом мале матуре.

Након фотографисања, услиједио је традиционални дефиле дјечака и дјевојчица који су се потрудили да на овој вечери заблистају. Ове године прославу мале матуре организовали су родитељи ученика који завршавају деветогодишње школовање у сарадњи са школом. Једна од њих је Славица Елез, представник деветог један разреда.

Фото: Милан Мирјанић

– Неколико година уназад, основне школе у окружењу имају праксу да малу матуру организују родитељи ученика. Ове године наша школа је по први пут укључила и нас као организаторе, јер и по закону школе нису обавезне да организују оваке манифестације. Ипак, морам да нагласим да је наша сарадња и договор са директорицом Јанковић био основа за комплетну организацију која је протекла без икаквих проблема – рекла је Елез и додала да се ове године мала матура прославља у Свадбеном салону „ МИС“ чија је финансијска понуда била најприхватљивија.

Директорица Дивна Јанковић, рекла је да школа као васпитно образовна установа његује другарство прије свега. Одличан ученик је свако дијете које има лијепо васпитање, поштовање и које ће задржати особину доброг човјека.

Фото: Милан Мирјанић

Поносан на своје ђаке био је и наставник Младен Ћајић, разредни старјешина деветог два разреда.

– Сматрам да мала матура представља круну деветогодишњег дружења. Ученици се налазе на првом раскршћу у животу. Пред њима су неке важне одлуке, одабир школе, за неке и одабир нове средине и наравно будућег занимања. Сама прослава носи бројне емоције од радости, плеса и смијеха па до суза због растанка. Желим им сву срећу у даљем школовању и будућем животу. Надам се да ће остварити своје снове и амбиције – изјавио је Ћајић.

Фото: Јелена Реновица

Ове године девети разред завршило је 96 ученика. Поред четири вуковца: Христине Гладанац, Милице Елез, Јелене Тодоровић те Наташе Копривица која је уједно и ученица генерације, 30 ученика је имало одличан успјех.

Ведрана Реновица
Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.