Деветог јуна у Сарајеву је одржана Премијер лига БиХ у боксу у којој је завршен први дио сезоне. За похвалу је, да су дјевојке БК“ Гласинац“ Соколац: Милица Чанчар, Марија Гордић и Исидора Башевић послије првог дјела полусезоне на првом мјесту Премијер Лиге БиХ.

Боксери соколачког Гласинца налазе се на шестом и седмом мјесту Премијер лиге у којој наступа 20 клубова из Федерације БиХ и Републике Српске. Како је рекао тренер клуба Предраг Бартула, пласмани говоре да су наше боксерке и боксери постигли завидан успјех.

– У Егеру у Мађарској, од 10 до 16. јуна, такмичари БК „Гласинац“ учествовали су на Међународном турниру гдје је учешће узело 29 земаља из Европе, Азије и Америке, међу којима и наша два млада такмичара Лука Вељовић и Кристијан Кокановић. Кристијан Кокановић је изгубио меч од боксера из Казахстана који је уједно и првак Азије. Лука Вељовић одбоксовао је шампионски меч против боксера из Француске, а изгубио уз судијску помоћ, тако да су сви примјетили велики таленат у нашем такмичару. У наредном периоду, планирамо да Вељовићу обезбједимо бољи напредак у свијету бокса, па би он већ у скорије вријеме боксовао у Бањалучком клубу – додао је Бартула.

На такмичењу у Мађарској за селекцију Босне и Херцеговине, учествовали су само боксери из Републике Српске. Према ријечима Предрага Бартуле, Катарина Младеновић, боксерка из Бијељине, такође је освајачица медаље, тако да је оправдано ово такмичење, чији је одлазак помогла и општина Дервента.

У наредном периоду, такмичаре БК „Гласинац“, очекују нова такмичења.

На Видовдан, 28.јуна, традиционално се организује турнир и Лига РС у Језеру код Јајца. Пријављено је пет такмичара из БК „Гласинац“, Лука Вељовић, Вук Мичић такође велики таленат у борилачким вјештинама, Кристијан Кокановић, као и двије дјевојке Марија Гордић и Милица Чанчар, навео је Бартула и додао:

– У јулу мјесецу у Војводини, одржаће се „Омладинска златна рукавица“, боксерско такмичење на коме учествује око 15 земаља, а БК“ Гласинац2 би могао наступити са три такмичара. Такође, у јулу у Врбасу ће се одржати такмичење у боксу „Куп нација“ за жене, гдје би наступиле наше такмичарке, а крајем наредног мјесеца у Требињу ће бити одржан и спортски камп РС за младе таленте. Наш клуб је стављен у прву групу. – поручио је Бартула.

Резултати БК“Гласинац“ већ су препознатљиви широм РС, БиХ и Европе, па се надамо добрим резултатима и на предстојећем такмичењима младих боксера из Сокоца.