Манастир Српске православне цркве у Озерковићима у недјељу је прославио своју крсну славу – Тројчиндан. На тромеђи општина Пале, Рогатице и Сокоца, окупио се велики број како мјештана тако и вјерника из сусједних општина и градова. Црква није имала мјеста да прими све људе православе вјере који су се у тишини молили Богу у порти храма. Иако је познато да нема кише без Тројчиндана на соколачким просторима, по сунчаном јутру уз бројно свештенство услиједило је ломљење славског колача.

На овај свети дан одабран је кум за наредну годину Бојан Чворо, док је овогодишњи кум Ђорђе Вујичић исказао велику част како за њега тако и његову породицу.

– Друга сам година средње богословске школе у Фочи и један сам од млађих кумова на овим просторима. Ово је заиста велики дан за мене и моју породицу. Спремали смо се током цијеле године да би данас што достојанственије прославили празник Тројице – навео је он.

Поводом крсне славе манастира Јеромонах Георгије Станковић нам је поручио да ниједне радости нема без Божије радости.

– Осјећам се благословено и радосно. Славим са људима који су ми драги. Са пријатељима, са браћом свештеницима из наше Митропилије и других епархија. Дошли су нам вјерници са свих страна, неки су из Бегорада дошли на овај свети дан. Зато нема љепшег осјећаја него када велике црквене господње празнике прослављате са људима које волите, а црква је породица – рекао је Јеромонах Георгије.

Изградња манастриа траје од 2002. године, у току је финализација пројектних радова на манастриском комплексу Свете Тројице, након чега је у плану да се уз божију помоћ, помоћ народа и Његовог Високопреосвештенства Митрополита Дабробосанског господина Хризостома приступи радовима.

Ведрана Реновица
Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.