Општина Соколац позива заинтересоване чланове организација цивилног друштва које имају сједиште на подручју општине Соколац, да се пријаве за учешће у процесу евалуације достављених приједлога пројеката у оквиру јавног позива за предају пројектних приједлога у склопу пројекта Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану (ReLOaD) на подручју општине Соколац.

Јавни позив за пројектне приједлоге организација цивилног друштва (ОЦД) објављен је 13. маја а затвара се 24. јуна 2019. године. Како би се процес евалуације пројектних приједлога одвијао транспарентно, потребно је осигурати учешће једног представника ОЦД у Евалуациону комисију.

Према правилима чланови Евалуацијске комисије испред организација цивилног друштва не смију бити чланови организација цивилног друштва које су доставиле своје приједлоге пројеката на јавни позив и/или били партнери другим организација цивилног друштва на истом јавном позиву. Уколико се утврди да је представник ОЦД који је члан евалуационе комисије ОЦД у вези са било којим достављеним пројектним приједлогом ти пројектни предлози ће бити дисквалификовани.

Овај позив је отворен од 20. до 26. јуна 2019. године до 14:00 часова, а заинтересовани се могу пријавити путем адресе електронске поште: sladjana.vukojicic@opstinasokolac.net или brane.grujic@opstinasokolac.net. Пријава треба садржавати биографију из које је видљиво претходно искуство као и ангажмани у ОЦД.

У случају да се пријави више од једног представника ОЦД, кандидате ће одабрати представници ОЦД са подручја општине Соколац.

Евалуација достављених пројектних приједлога ће се вршити у мјесецу јулу 2019. године, а о датуму евалуације ће се одлучити у складу са доступним терминима свих чланова Евалуационе комисије: представници Општине Соколац, представници UNDP / ReLOaD пројекта и изабрани представник ОЦД.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану (ReLOaD) финансира Европска унија (ЕУ), а проводи Развојни програм Уједињених народа (UNDP).