20. КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА – НАЈМЛАЂА БЕБА ЛАЗАР БОРОВЧАНИН: За бебе и бројнију Српску (ВИДЕО)

На 20. јубиларној конферецији беба у Сокоцу, синоћ је изабрано трочлано предсједништво које чине најмлађа беба, рођена 23.јуна Лазар Боровчанин, најстарија беба, Хелена Зубан, која је рођена на Видовдан прошле године и беба са највише браће и сестара Лав Делипара, рођен 19. маја.

Генерални покровитељ Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске дуги низ година под слоганом „Љепша Српска, бројнија Српска“ реализује овај пројекат у 39 општина и градова широм РС.

Према ријечима начелника општине Соколац, конференција је ове године одржана 25. јуна због низа културно-спортских манифесација чији је домаћин Соколац.

– Општина се сваке године побрине да обезбиједи пригодне поклоне за сву дјецу која се роде између два Видовдана. Трочлано пједсједништво је и овај пут добило по дјечија колица уз пригодне поклон пакете. Остале 82 пријављене бебе, од укупно 91 бебе која је рођена на нашој општини, добиле су пакет пелена и пакет хигијенских производа у вриједности од око 50КМ– навео је Бјелица.

Пошто је Хелена најстарија беба која је рођена 28.јуна прошле године чиниће овогодишње најважније предсјединтво у Сокоцу. Мама Биљана је поручила свим младим паровима да имају што више дјеце јер је тако бројнија Српска.

Према ријечима начелника Одјељења за општу управу Љиљане Дамјановић, ово је најљепша манифестација чији је генерални спонзор општина Соколац те остали спонзори “Недомеx” са Пала, апотеке “Свети Никола” и “Грација” Соколац , компанија доо “Оногошт” и “Тропик” из Источног Сарајева који је обезбиједио додатне пакете за предсједништво и још двије бебе са највише браће и сестара.

Из општине поручују и надају се да ће бити рођена још нека беба од 25. јуна до Видовдана, а у том случају будући родитељи се могу јавити у канцеларију број два, ради преузимања поклона.