Фото: Маја Мирјанић

Преко двије хиљаде спортиста и спортских радника, у срцу Романије, присуствовало је свечаном дефилеу, приликом отварања овогодишњих спортских игара. Стадионом „Бара“ виориле су се заставе 27 општина, које ће се у наредна четири дана борити за престижно мјесто побједника највеће аматерске смотре спорта у овом дијелу Европе.

Спортска такмичења на 56. МОСИ „Соколац 2019“ отворио је фудбалски сусрет између општина Соколац и Рудо, а на полувремену утакмице одржане су атлетске трке на 800м за жене и 1500м за мушкарце.

Фудбалери Сокоца у првих пола сата стичу резултатску предност од 2:0. Ипак, до краја првог дијела утакмице фудбалери Рудог, из слободног ударца, смањују резултатску предност домаћих на 2:1. Након паузе, екипа Рудог успјева да изједначи резултат на 2:2. Ипак, у наставку сусрета Сокочани, уз подршку са трибина, играју боље и поново долазе у вођство које су, пред сам крај утакмице, повећали на 4:2. Играч који се истакао на данашњем мечу је фудбалер Сокоца Неђо Шука са три постигнута поготка.

У атлетској трци на 800м за жене прво мјесто освојила је Јелена Гајић из Сокоца, друга је била Слађана Перуновић из Бијелог Поља, а трећа Саима Мурић из Пријепоља.

Код мушкараца злато и сребро освојили су атлетичари Сокоца Стефан Ћуковић и Урош Гутић, а бронза је припала Срету Крстићу из Рогатице.

Већина спортиста данас креће у поход на медаље.