Први дан највеће смотре аматерског спорта на Балкану, 56. МОСИ „Соколац 2019“ уљепшао је концерт Пеђе Меденице. Екипа „Инфо центра“ Соколац забиљежила је утиске прије почетка концерта.

Пеђа Меденица је српски поп пјевач, композитор и текстописац. Стиховима пјесама које пише одавно је стекао наклоност бројне публике. Истиче да је доласком у Соколац одмах осјетио позитивну атмосферу.

– Осјети се позитивна атмосфера на сваком кораку. Похвалио бих домаћине за срдачност и гостопримство, као и за организацију саме манифестације. Мало је мјеста, гдје се у неколико дана окупи оволико пјевачких звијезда, казао је Меденица.

Инспирацију налази свуда. Пјесме пише, како за себе, тако и за бројне колеге. Како каже, одавно је знао да ће музика бити његов животни позив.

– Конпоновао сам и писао многе пјесме. Ни сам не могу да се сјетим свих. Радо сарађујем са колегама, а тренутно припремам и музику за себе. То је мој свакодневни начин живота. До краја године имам у плану да снимим спот и нову пјесму на којој радим. Бројне колеге са естраде већ снимају неке.

Музику ствара обично ноћу, а у кругу породице црпи потребну енергију. Неријетко борави поред Дунава, гдје у посебним тренуцима мира пише стихове које слушамо сваког дана.

– Породица ми је велика подршка. Од кад сам постао отац, мој дом је постао центар свијета. Колеге и пријатељи ми понекад замјере што сам запоставио кафански живот, кроз смијех прича Пеђа.

Пјесме су те које су наставиле његов кафански живот.

Публика у Сокоцу пјевала је са њим до дубоко у ноћ и најавила одличан провод током овогодишњих игара.

Бојана Марковић
Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.