Фото: ПД "Гласинац"

Соколачка општина подно Романије, трећег дана такмичења записује престижне резулате спортиста који су дио 56. МОСИ. Спортске снаге данас је одмјерило 12 мушких екипе у планинарству. Укупна дужина стазе износила је десет километара са девет контролних тачака.

Према ријечима руководиоца планинара Жељка Делића, такмичење је почело у предвиђеном времену.

– Сви су дошли у оквиру 180 задатих минута. Први на циљ је стигао домаћин општина Соколац за 57 минута. Одмах иза њих била је Рогатица, док је на трећем мјесту општина Мојковаћ, која је веома добра у планинарској оријентацији и њихово пролазно вријеме било је 71 минут само три секинде мање од Вишеграда који су заузели четврту позицију- навео је Делић те додао да је мапа контролних тачака обухватала територијлно подручје општине Соколац.

Успјешан дан за Сокочане био је и у стрељаштву. Јанковић Маринко освојио је треће мјесто, а у укупном екипном пласману тим из Сокоца заузео је четврту позицију, Стријелци су имали исти број бодова као и екипа из Ивањице, али је о медаљи пресудила посљедња серија у екипном такмичењу.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.