Недавно смо, у периоду посјете дјеце са Косова Републици Српској, писали о дванаестогодишњој дјевојчици Ани Савић која долази из шеснаесточлане породице која, као једина српска породица, живи у селу Манута на Истоку Косова, а којој је била потребна помоћ свих добрих људи.

Данас нам са Косова стижу дивне вијести, али и потврда да нама у Републици Српској не мањка добрих људи и хуманиста осјетљивих на тешке људске судбине.

Успјели смо помоћи породици Савић, јер су, захваљујући новцу који је за њих прикупљен , купили стадо коза, које ће им, како наводе, олакшати тешку свакодневницу.

Подсјећамо, Ана је ученица шестог разреда Основне школе “Доситеј Обрадовић” у општини Ново Брдо. У слободно вријеме чува стоку и помаже својој породици у пољопривредним пословима.

За породицу Савић се дуги низ година организују акције помоћи, јер због ниских примања и тешких услова за живот, породица није у стању сама да се издржава.

Током прошлогодишњег Аниног боравка у Источном Сарајеву, Савјет родитеља Основне школе “Свети Сава” покренуо је хуманитарну акцију за помоћ Ани и њеној породици, коју су поновили и ове године и на тај помогли при куповини стада коза за Савиће.