У Републици Српској ће у понедјељак, 15. јула почети превентивна акција бесплатне контроле техничке исправности возила.

Почетак акције биће озваничен у бањалучком насељу Лазарево, гдје ће стручне екипе Ауто-мото савеза Републике Српске бесплатно и превентивно контролисати техничку исправност возила на покретном техничком прегледу.

Возила ће бити контролисана у кругу Ауто-мото друштва “Крајина” од 10.00 до 15.00 часова, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске /АМС/.

Акција “Да ли возите технички исправно возило – провјерите” трајаће до 20. јула, а спроводи је АМС, у сарадњи са министарствима саобраћаја и веза, унутрашњих послова, те ауто-мото друштвима и Агенцијом за безбједност саобраћаја Српске.

“С обзиром на то да је почела сезона годишњих одмора и да долази до повећања мобилности на путевима, АМС спроводи ову активност с циљем да се возачима помогне да припреме своје возило за дужа путовања и безбједније учествују у саобраћају”, наведено је у саопштењу.

Из АМС Републике Српске желе скренути пажњу на очување и одржавање карактеристика возила на нивоу који обезбјеђује задовољавајућу безбједност у саобраћају, нужну ефикасност и економичност у транспорту.

АМС са својим партнерима од 2003. године спроводи превентивну активност “Да ли возите технички исправно возило – провјерите”.