Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић изјавио је данас Срни да је Јахорина, организацијом Самита Процеса за сарадњу у југоисточној Европи /СЕЕЦП/ још једном доказала да може одговорити захтјевима свих гостију, па и оних најзахтјевнијих.

„Заиста смо поносни што је Самит одржан управо на Јахорини и што смо били у прилици угостити предсједника Владе Србије Ану Брнабић, као и предсједнике Турске Реџепа Тајипа Ердогана, Албаније Иљира Мету, Сјеверне Македоније Стеву Пендаровског и Црне Горе Мила Ђукановића, као и премијера Бугарске Бојка Борисова“, рекао је Срни Љевнаић.

Организација скупова као што је прошлоседмични Самит, истиче он, доприноси међународној афирмацији Јахорине, укључујући све бенефите са посебним акцентом на туристичке и промотивне активности.

Према његовим ријечима, то је посебно важно ако се узму у обзир сви инвестциони пројекти који се тренутно реализују на Јахорини /а чија вриједност премашује 30 милиона КМ/, тако да је и више него корисно присуство државног врха наведених земаља.

„Јахорина јесте олимпијска планина и радимо све с циљем очувања тог угледа, посебно нам је драго што коначно добија пажњу коју одавно заслужује и за то смо захвални предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику од којег имамо подршку од почетка. Знамо да није било лако довести самит на Јахорину и да се Додик лично ангажовао на чему смо му неизмјерно захвални и својим радом ћемо се одужити“, каже Љевнаић.