Фото: Маја Мирјанић

Слава наше општине је и ове године прошла онако како и доликује романијским славама и прославама, са пуно топлине и срдачности. Подјелили смо награде и признања, дочекали и угостили пријатеље.

Фото: Маја Мирјанић

Наш почасни суграђанин предсједник Републике Србије Александар Вучић, одушевљен је нашим признањем и пажњом коју му је исказао народ Сокоца и Романије. Награду је у име предсједника Србије примио његов савјетник за безбједност Милорад Вељовић.

Радује ме што су свечаности присуствовали представници свих нивоа власти у Српској и БиХ, града Источно Сарајево, те општина које га чине. То показује да смо отворена општина, да нас људи поштују и цијене, те да уживају у боравку на Сокоцу.

Фото: Маја Мирјанић

Ове године као дио славе Црквене општине Соколац, обиљежили смо осам вијекова самосталности наше цркве и оснивања Дабарске епархије. Задовољство нам је и част што је митрополит Хризостом уприличио дивно духовно вече, што је хор Исидор Бијелић имао први наступ баш у Духовном центру Романијске Лазарице. Те што је поред његовог преосвештенства присутне поздравио и обратио нам се и директор Архива Српске православне цркве др Радован Пилиповић.

Нажалост прослави Дана општине и наше крсне славе Светог Пророка Илије нису присуствовали сви који су позвани. Одређени број наших суграђана није добио позивнице иако су оне уредно и на вријеме предате Поштама Српске.

Фото: Маја Мирјанић

Због тога вам се и обраћам данас, јер осјећам обавезу не само као начелник општине, већ више као ваш суграђанин да вам упутим извињење због тих пропуста. Тај пропуст није само пропуст пошта Српске, већ и свих нас у организацији прославе Дана општине, јер нисмо провјеравали и надгледали да ли се позиви достављају. Надам се да ово нећете доживјети као неку неправду и да нећете замјерити никоме ни у поштама ни организационом одбору, а ни мени лично.

Фото: Соколац-срце Романије

Поште Српске раде одличан посао, па по нека грешка и пропуст нису толико страшни. Надам се да ћемо са Поштама Српске успјешно наставити да сарађујемо и да ћемо заједно средити паркинг простор на мјесту зграде старе поште. Још једном желим да вам се захвалим на подршци и разумјевању током свих ових година, а прослава ће бити и у будуће и што се тиче овог пропуста будите сигурни да се неће поновити.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица