Фото: Бојан Д.Тошић

Полицијски службеници Полицијске станице Соколац, лишили су слободе лица Б.Д. (26) и Б.М. (29) из Сокоца због постојања сумње да су починили кривична дјела „Угрожавање сигурности“, „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, „Насилничко понашање“ и „Изазивање опште опасности“, саопштено је из ПУИС.

Лица се сумњиче да су 03. августа упућивали пријетње по живот и тијело оштећеним лицима, те да су улици Симе Дрљаче, општина Соколац, испалили неколико хитаца у ваздух из ватреног оружја.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, а полицијски службеници ПС Соколац извршили су   увиђај.

На основу наредбе Основног суда у Сокоцу и уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва, извршени су претреси на више локација и том приликом пронађена већа количина оружја и муниције различитог калибра.

Након документовања предмета против наведених лица биће поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима „Угрожавање сигурности“, „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, „Насилничко понашање“ и „Изазивање опште опасности“.