Против Бранислава Јоргића (34) из Костајнице, код Добоја, добојско Окружно јавно тужилаштво подигло је оптужницу због сумње да је силовао двадесетдвогодишњу Б.А., која је особа с потешкоћама у развоју, а затим јој укао мобилни телефон.

Како је наведено из Тужилаштва, наводећи његове иницијале, стављају му на терет да је 29. маја у ноћиним сатима дошао у кућу Б.А. у Добоју и насилно је обљубио, а затим јој узео и телефон.

У оптужници, која је прослијеђена на потврђивање Основном суду у Добоју, предложено је и продужење притвора осумњиченом, који се у њему налази од јуна због поменутог случаја.

Продужење притвора затражено је због постојања нарочитих околности да ће осумњичени боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на свједоке и да ће поновити кривично дјело. Такође, и због тога што се ради о лицу склоном извршењу кривичних дјела за која је правоснажно и осуђиван.

Независне су раније писале како је овај шокантан случај присилног сексуалног односа откривен случајно и то тако што је полиција истраживала пријаву крађе мобилног телефона хуавеи од ове дјевојке.

Полиција је током истраге утврдила да је лице с потешкоћама у развоју на силу принуђено на сексуални однос, а сумњало се да то није први пут, већ да је осумњичени и раније на исти начин приморавао жртву на односе.

– Сумња се да то није био први пут јер је током разговора с полицијом дјевојка истражитељима испричала да је Јоргић у више наврата долазио у њену кућу и више пута је приморавао на сексуални однос – рекао је раније за Независне извор близак истрази овог случаја.