У Шведској убијен Београђанин Саша Тодоровић (55) звани Трта, вишеструко осуђивани криминалац. Тодоровић је ликвидиран у понедељак увече у Стокхолму испред једног бутика.

Како јављају шведски медији Тодоровић је упуцан у главу и то пред женом и дететом. Убице су га сачекале када је из продавниц екренуо ка кући и запуцали. Тодоровић је на лицу места остао мртав.

Полиција је привела тројицу осумњичених за Тодоровићеву ликвидацију. Двојица су старости око 20 година, а трећи има око тридесет година и од раније је познат полицији. Он је издржавао затворску казну због пљачке и трговине дрогом.

И жртва је добро позната шведској полицији пишу тамошњи медији. Тодоровић је у Шведској одговарао за десетак кривичних дела. Он се нашао иза решетака 2015. године због поседовања револвера, а приликом претреса стана пронађено је још оружја. Осуђен је због кршења закона о оружју и због дроге.

Његово име се повезивало претходних година као кључно у неколико опсежних истрага о шверцу дроге. Против њега је била поднесена пријава док је био у бекству 2002. а након што је нађен амфетамин у вредности 65 милона шведских круна.

Тодоровићеви саучесници су осуђени на 10 година затвора, а против њега је обустављен поступак 2012. године. Последњих година бавио се угоститељством и радио дистрибуцију поврћа заједно са једним од најпознатијих пљачкаша у Шведској. Шведска штампа пише да ликвидација Тодоровића има везе са злочинима, пљачкама и убиствима већег броја злочинаца.