Општина Источна Илиџа данас је додијелила подстицаје малим и средњим предузећима и пољопривредним произвођачима са подручја ове општине.

Додијељена су средства у износу од 70.000 КМ и то за мала и средња предузећа, запошљавање и куповину опреме 45.000 КМ, а за пољопривреду 25.000 КМ, с тим што је око 10.000 КМ подијељено у пројекту куповине пластеника.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић истакао је да се ради о средствима која су обезбијеђена из буџета општине Источна Илиџа и намијењена су за привреднике и пољопривреднике који живе и раде у овој локалној заједници.

Један од привредника који је данас добио подстицај, Синиша Мичић, запослен у каманорезачкој фирми „Жељезница“ из Војковића истиче да је овај подстицај веома користан, те да је веома задовољан сарадњом између општине и привредника.

-Подстицај ћемо искористити за куповину нове машине, која ће нам у будућности олакшати посао – истиче Мичић.

Начелник општине истиче да ова локална заједница на својој територији тренутно има дефинисане двије пословне зоне, те да се у оквиру пословне зоне „Од моста до моста“ тренутно гради саобраћајница у вриједности мало више од 250.000 КМ.

-Саобраћајница се налази непосредно иза објеката који су већ изграђени, „Млијекопродукт“ Козарска Дубица, Еко Жељезница, објекат предузећа „Крајина клас“ као и објеката који су у изградњи – рекао је Божовић.

Он додаје да се на овај начин стварају услови за довођење нових инвеститора који могу доћи на дио пословне зоне површине од око 50.000 квадратних метара.

-Друга инвестиција који реализујемо је наставак пословне зоне „Радуловац“ гдје већ имамо скоро 20.000 квадратних метара пословних објеката – рекао је Божовић и додао да ће се, када се новим мостом пређе преко ријеке Жељезнице отворити нови капацитети од преко 200 дунума земље, од чега је 50 у власништву општине, а остало су приватни власници – рекао је Божовић.

Одговарајући на питање новинара, везано за кружни ток на Кули, који је најављен прошле године, Божовић истиче да је направљено идејно рјешење, те да се сада у договору са Путевима РС тражи најоптималније рјешење, које ни на који начин неће узурпирати привреднике који имају фирме у непосредној близини овог кружног тока.