Бил Данкан и његова супруга Ана заједно су већ 18 година, а вјенчали су се 2007. године у САД-у. Међутим, Бил је због деменције заборавио важне моменте и чињенице из живота, између осталог и чињеницу да му је Ана супруга, због чега су поново организовали вјенчање, преноси Индепендент.

Овај 71-годишњак и његова двије године млађа супруга били су у браку 12 година када се његова деменција погоршала толико да се није могао сјетити да се вјенчао с Аном, те је мислио да му је она само дјевојка.

– Били смо на једном вјенчању почетком мјесеца те је та посјета посебно ганула Била који се у једном тренутку окренуо и рекао ми да жели бити са мном заувијек. Питао ме када ћемо заједно прошетати до олтара, мислила сам да је на моменат заборавио на наше вјенчање, али је сутрадан поновио исто питање – испричала је Ана.

Билл није одустао, сваки дан ју је изнова питао да ли се жели удати, те је Ана одлучила поново обући бијелу хаљину и рећи судбоносно да љубави свог живота. Пријатељице су јој помогле да уреди двориште и направи вјенчану торту, а у избору нове вјенчанице помогла јој је кћерка Андреа.

– Обновили смо завјете окружени пријатељима и породицом те смо додали неке детаље због којих је цијели доживљај био много посебнији за Билла. Био је то прелијеп дан, били смо окружени пријатељима у нашем дивном дворишту, што је цијелу ствар чинило савршенома – каже Ана.

Пар се упознао 2001. године када је Билл наступао као мађионичар у Абердину. Деменција му је дијагностикована девет година касније, а Ана га никад није напустила те се од почетка безусловно и несебично брине о њему.

– Тешко је навикнути се на живот с деменцијом, како за обољелог тако и за породицу и партнера. Али ми увијек тражимо начине да уживамо. Одувијек је био диван, али откако смо се поново вјенчали посебно је пажљив, стално ме грли и љуби – каже Ана која додаје како је њен муж од успостављања дијагнозе имао моменте у којима се потпуно удаљавао те јој пажња изразито годи.

Причу је закључила казавши како је Билл диван човјек који одувијек уљепшава животе многих људи, а поготово њен.