На подручју Купреса јутрос су погинули деминери чији су иницијали С.К. /42/ и С.П. /52/, а повријеђен је Р.Ц. /35/, сви са Пала, рекао је Срни директор Центра за уклањање мина у БиХ Саша Обрадовић.

Обрадовић је истакао да су деминери фирме „Пази мине“ из Витеза. Несрећа се десила у подручју Доњег Малована, у општини Купрес. Несрећа се десила послије осам сати, на противпјешадијској мини ПМР-3. Повријеђени деминер има 34 године, а двојица погинулих имали су 42, односно 52 године. Истрага је у току, више информација имаћемо касније – казао је Обрадовић.

Фахрудин Солак, директор Федералне управе цивилне заштите, казао је за Аваз да је одмах по сазнању за несрећу упутио налог да се испита треба ли помоћ људима.

– Затечени смо. Ово је велика трагедија. Трагедија се догодила на почетку јутрошњег рада, не можемо да вјерујемо. То је наш посао. Нажалост, овакве ствари дешавају се 25 година након рата, све то показује колико је овај посао опасан, поред тога што је тежак. Не можемо себи да дођемо. Ступићемо у контакт с људима из БХ МАЦ-а и „Про Вите“ да видимо како да помогнемо – казао је Солак.

Полиција и тужилац на терену, а према мјесту несреће упућена је и екипа Центра за уклањање мина у БиХ.

Истрага је у току.