Данас је на Требевићу у мјесту Међуши отворен реконструисани локални пут у чијој су реализацији учествовале општине Источни Стари Град и Источно Ново Сарајево.Главни иницијатор за реализацију овог пројекта,била је Гордана Драгаш, мајка погинулог борца.

Кроз споразум који је потписан раније, договорено је да се изврши реконструкција и пресвуче макадамски пут у дужини 450 метара у селу Међуши, а ради се о путу који води до локалног гробља на којем је сахрањено 12 погинулих бораца Војске Републике Српске из овог краја. Укупна издвојена средства за реализацију овог пројекта су 40.000КМ.

Према ријечима начелника општине Источни Стари Град Боја Гашановића ова општина је учествовала са 20.000 КМ, а исто толико средстава издвојила је и општина Источно Ново Сарајево.

„Наша мала и неразвијена општина, врло тешко прати све пројекте јер ми имамо 120км макадамских путева и само одржавање истих је тешко. Ми смо примјер да се два менаџера општина могу договорити, да реализују у једној од општина пројекат без икакве политизације, да би живот становника био лакши у овим условима и на овој надморској висини”, рекао је Гашановић.

Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево је истакао да је ова иницијатива прави примјер како људи наступају према локалним заједницама,а резултирала је уједињењем средстава у овом друштвено корисном пројекту.

“Ми се можемо разликовати у политици, али када је у питању интерес људи морамо бити на једној страни, што смо колега Гашановић и ја данас показали.

Овај пројекат је првенствено урађен у знак захвалности према људима који овде леже, а дали су своје животе за своје село,општину, град и Републику Српску. Надам се да смо дјелимично олакшали породицама да посјећују вјечна пребивалишта својих најмилијих”, додао је Ћосић.