Обично се око рођендана људи преиспитују око животних одлука и размишљају да ли је нешто требало другачије да ураде. Међутим, који год да је рођендан у питању, увијек постоје ствари које никада није касно урадити.

Сљедећи примјери могу да вам послуже као листа циљева пред сваки рођендан.

Немојте дуго да се љутите

Пјесници и филозофи кажу да је опроштај дар који дајете себи, и да је он божански. Љекари кажу да доводи до мање анксиозности, депресије и бољег имунитета.

Искупите се

Никада није касно да се каже извини, ако се то заиста и мисли. Размислите који је главни разлог извињавања, да поправите нарушени однос или зато што осјец́ате личну, моралну обавезу да се извините за своју грешку?“ Међутим, треба да будете припремљени и за могуц́ност да извињење не буде прихваћено.

Научите да свирате неки инструмент

Никада није касно да се покрене, нити да се крене изнова. Један сат недјељно вам је заиста довољан за учење свирања неког инструмента. Учење свирања вјежба мозак, побољшава памц́ење и може вам помоц́и да спријечите деменцију.

Научите нови језик

Старији полазници ц́е можда морати више да раде на усавршавању својих нагласка, али вокабулар науче лакше него млади. Двојезичност може чак и одложити деменцију за 4,5 године.

Промијените каријеру

Бивша клизачица и уредница часописа Вера Ванг одлучила је да постане дизајнерка вјенчаница са 40 година. Редитељка Ава ДуВернаи некада је била публициста. И прије него што је напунила 32 године, Џулија Чајлд никада није скувала јело.

Преселите се у нови град

Људи мијењају градове у рекордном броју. А миленијалци ц́е се двоструко више селити. Немојте се плашити промјена и нових ствари. Оне заправо могу бити и интересантне.

Не контактирајте са токсичним пријатељима

Истраживачи кажу да смо склони пријатељствима у која смо уложили доста времена, без обзира да ли нам и даље користе.