Кошаркаши Србије успешно су стартовали на Светском првенству у Кини, убедљивом победом над селекцијом Анголе. Србија је и без Немање Бјелице савладала Анголу резултатом 105:59 и одмах на почетку послала јасну поруку највећим конкурентима.

Селектор Александар Ђорђевић истакао је пре сусрета да тим треба да игра мирно, стрпљиво и паметно, и управо је то обележило прву четвртину.

„Орлови“ су играли веома ангажовано у одбрани и од првог напада је било јасно да су „наместили руку“ пред почетак такмичења.

Богдан Богдановић је погодио неколико тројки у уводним минутима и неутралисао одличан шут ривала, надовезали су се Никола Јокић и Марко Гудурић, па је предност почела веома брзо да расте.

У првих 10 минута наш тим је убацио 29 поена, на петнаестоминутној паузи било је +18 и наставак је био само формалност.

Нису момци у плавим дресовима спуштали ногу са „папучице гаса“, Никола Милутинов је доминирао у рекету и закуцавањима крунисао лепе акције Србије, па је брзо било и 30 разлике.

Она је нарасла и до скоро 50, па је афричка селекција поново од Србије доживела изузетно убедљив пораз.

Богдановић је био убедљиво најефикаснији појединац сусрета са 24 поена (3-3 за два, 5-7 тројке, 3-3 слободна бацања), уз два скока и три асистенције. Најбоље су га пратили Јокић (пет скокова и шест асистенција) и Милутинов са по 14 поена, док је Марјановић стао на 12.

Следећу утакмицу Србија игра са селекцијом Филипина у понедељак у 13.30, а потом следи утакмица са Италијом у среду у истом термину.