Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је да власт и опозиција морају да покажу озбиљност и избегну бојкот, а један од начина за то је формирање прелазне предизборне владе.

Јовановић је, за дневни лист „Блиц“ од суботе, рекао да Александар Вучић нема ниједан лични разлога да пристане на формирање прелазне владе, али да је он председник Србије и да је у интересу земље да има парламент који је способан за доношење тешких одлука које предстоје.

„Ни његовом (Вучићевом) политичком интересу сутра неће бити свеједно да ли парламент представља читаву Србију или је пресликана владајућа коалиција“, рекао је Јовановић и додао да је битно да грађани почну да верују у институције и да је то и Вучићева политичка обавеза.

Јовановић је казао да за бојкот треба имати озбиљне аргументе, а да види да је за опозицију проблем Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) за који деведесет одсто људи и не зна шта је.

Он је рекао и да не мора да буде у прелазној влади и да је иза идеје о прелазној влади стао јер као неко ко „има довољно искуства може да види ширу слику и оно што нас чека сутра“.