На Палама се данас одржава први меморијални одбојкашки турнир „Веселинка Слијепчевић-Обрадовић“, у помен преминулој играчици Женског одбојкашког клуба /ЖОК/ „Јахорина“, који је окупио четири екипе из региона.

Осим домаћина ЖОК „Јахорина“, на турниру учествују одбојкашице „Визуре“ из Руме – прошлогодишње шампионке Србије, екипа „Галеб“ из Бара, те екипа „Јединства“ из Брчког, која је шампион БиХ.

Данило Тадић, тренер ЖОК „Јахорина“ и један од организатора турнира, рекао је да су окупили најбоље екипе на Балкану, што је Веселинка и заслужила, јер је младост и најбоље године провела у дресу овог клуба.

Он каже ће и наредних година настојати да одрже завидан квалитет екипа које учествују на овом меморијалном турниру.

Тадић се захвалио тренеру „Визуре“ из Руме Зорану Радојчићу који је европску екипу довео у петодневну посјету Палама, као и на донацији опреме за клуб вриједности око 8.000 КМ.

Начелник општине Пале Бошко Југовић каже да је општина подржала одбојкашки клуб у организацији турнира, а присуство екипа из региона довољно говори о његовом квалитету.

– Све екипе на Палама имају одличне услове за припреме – рекао је Југовић и додао да се турнир одржава у оквиру Госпојинских свечаности.

Он се захвалио организаторима, међу којима је и Студентски центар Пале.

Турнир се завршава сутра, када ће бити затворене и Госпојинске свечаности.

Дугогодишња чланица ЖОК „Јахорина“ са Пала Веселинка Слијепчевић-Обрадовић изненада је преминула у мају прошле године.