Олимпијски центар Јахорина већ је објавио цијене појединачних ски карата за наредну зимску сезону, а љубитељи скијања ове ће године за уживање на снијегу морати издвојити више новца.

Стална улагања у инфраструктуру и изградња нових садржаја резултовала су и већим цијенама појединачних ски карата за 2019/2020. годину па је тако дневна карта у јеку сезоне у односу на прошлу годину скупља за 5 КМ и износи 55 КМ за одрасле, а 45 КМ за дјецу.

Панорамска вожња одрасле скијаше коштаће 15 КМ, док је карта за коришћење ноћне стазе у јеку сезоне за одрасле 50 КМ, а за дјецу 40 КМ.

Сезонска карта скупља за 100 КМ

Одраслима се сматрају особе које имају пуних 12 година, а у категорији дјеце су особе од 6 до 11 година. Млађи имају право на бесплатно скијање у пратњи једне одрасле особе.

Карта за појединачну вожњу жичаром се може искористити на жичари Пољице и Гондоли без скијашке опреме.

Сезонска карта за период понедјељак-петак скупља је за 100 КМ и износи 600 КМ, а за све дане је 950 КМ, што је поскупљење од 50 КМ.

Седмодневна карта је 250 КМ и за 13 КМ је скупља у односу на претходну годину.

Сезона почиње 12. децембра

На Јахорини су предвиђени попусти за власнике прошлогодишњих сезонских ски-пасова, за студенте који имају картице EYCA и ISIC, власнике ISIA лиценце (Међународне асоцијације професионалних учитеља скијања), као и за организоване групе и куповину карата за вријеме промо викенда и обиљежавања World Snow Day 19. јануара.

Предсезона на овој олимпијској планини почиње 11. новембра, а средња скијашка сезона свечано ће почети 12. децембра. Врхунац сезоне је од 21. децембра па све до 14. јануара, као и од 13. до 23. фебруара када највише посјетилаца долази на Јахорину.

Гондола од 30. новембра

А док не дође вријеме снијега и скијања, најатрактивнији садржај на овој планини свакако је алпин костер, један од најдужих у Европи, са 70 санки које се с врха планине спуштају 2,5 километра, док најмлађи највише уживају у тубингу. На Јахорини граде и гондолу дужу од 1.000 метара са 36 кабина, чије је велико отварање најављено за 30. новембар, а изградили су и три нове стазе и поставили вјетробране.

Како наводе, у плану им је и освјетљење стаза Пољице и Шатор, ски вртића и језера на врху планине, као и градња ресторана на излазу шестосједа Пољице, те друга унапређења.

Прошла сезона најбоља у историји

Олимпијски центар Јахорина раније је објавио да улажу велики напор да ова планина живи 365 дана у години, а број скијаша на Јахорини у прошлој сезони порастао је за 225 посто.

Била је то најуспјешнија зимска сезона у историји овог олимпијског центра, а остварен је промет од 7,8 милиона КМ. Број вожњи достигао је готово два милиона, а индиректни приход од скијалишта био је 125 милиона КМ.