Фото: Ведрана Реновица

Текућу годину у Сокоцу обиљежила су улагања бројних грађевинских инвеститора. Сезона градње била је у пуном јеку тако да се локална заједница може похвалити бројним спортским теренима, хотелом и стамбеним објектима.

Изградња стамбено-пословног објекта у Улици Цара Лазара у Сокоцу, чији је инвеститор наш суграђанин Огњен Орашанин, почела је са изградњом у прољеће 2018. године. До краја те године, зграда је већ била укровљена, тако да се на унутрашњим радовима почело већ у рано прољеће. Љето је било у пуном јеку радова, тако да ће овог мјесеца зграда бити усељива за прве станаре. Она је пројектована као модерна грађевина са пословним и стамбеним простором и од укупно тринаест станова, дванаест је било на располагању за продају.

Фото: Ведрана Реновица

Према ријечима члана Надзорног одбора за изградњу објекта Стевана Батинића, радови су изведени у складу са одобрењем за грађење, које је издато од стране Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Општине Соколац, према главном пројекту израђеном од стране предузећа д.о.о. „БАЗИС” Пале. Грађевинско-конструктивни радови извршени су од стране фирме „Зидар“ док је за остале послове била задужена искључиво домаћа радна снага.

– Идејни пројекат израдио је архитектонски студио „DASH DOT” из Новог Сада. Сви материјали кориштени приликом саме градње су атестирани и гарантују квалитет изведених радова – рекао нам је Батинић. Он је додао да је приликом пројектовања, а касније и у току грађења, велика пажња поклоњена енергетској ефикасности објекта, тако да уз примјену савремених и квалитетних материјала имамо један модеран и репрезентативан стамбено-пословни објекат који ће обезбиједити угодан боравак и живот за све његове кориснике.

Фото: Ведрана Реновица

Један од купаца Младен Форцан истакао је да се ради о локацији у центру града, одмах поред фонтане, а у близини су школа, спортска дворана и градски стадион.

– Предност овакве куповине огледа се у томе што су станови у изградњи јефтинији од готових стамбених јединица; овакав стан купци могу да модификују и персонализују, тј. да сами креирају свој животни простор. Још бих истакао да сам изузетно задовољан квалитетом радова, што је за ову врсту градње, наше поднебље и климатске услове јако брзо – навео је Форцан.

Према информацијама које смо добили од инвеститора, остала су још четири слободна стана за продају од укупно дванаест, те један пословни простор од 100 квадратних метара. За све информације о условима продаје, можете се обратити на број телефона 066/933-673.

Ведрана Реновица
Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.