Кошаркаши Србије одиграли су најбољи меч на Мундобаскету и победили су Американце, први пут после 17 година и легендарног меча из Индијанаполиса.

Нажалост, било је то у утешном мечу, у разигравању од 5. до 8. места, али је овај пораз донекле поправио утисак након испадања од Аргентинаца у четвртфиналу. Немања Бјелица је после меча истакао да је ово велика победа, али да остаје жал због лошег дана против Аргентинаца и истиче да ћемо за 10 година бити свесни шта смо пропустили.

– Јесте да звучи чудно, али стварно велика победа за нас, добили смо Американце. Није да се ни њима није играло, али увек је тешко играти овакве мечеве. Гледаш друге екипе, могли смо да будемо ми, увек враћамо филм, где смо грешили и шта смо могли да учинимо боље. Надам се да смо се на неки начин искупили – рекао је после меча Бјелица и додао:

– Остаје нам још једна утакмица да завршимо такмичење и надам се да ћемо да извучемо поуку. Ништа ми нисмо урадили лоше, ‘ајде да смо се зезели, излазили и дивљали… него смо били нормални, али дешавају се овакви порази и баш боле. Ја нисам играо две године, вратио сам се са пуно ентузијазма, да можемо да направимо добар резултат. Добили смо шамар од Аргентинаца. Ништа, главу горе, хвала народу. Није лако ни вама, ни нама. За једно пет до 10 година ћемо бити свесни шта смо могли да урадимо. Само да извучемо поуку из овога и имамо стварно лепу будућност – закључио је Бјелица.