Полицијски службеници Полицијске станице Ново Горажде су 11.09.2019. године, на основу Наредбе за претрес која је издата од стране Основног суда Вишеград, извршили претрес куће и помоћних објеката које користи Д.Д. у засеоку Чудојевићи, општина Ново Горажде и том приликом пронашли оружје чије држање грађанима није дозвољено.

Наиме, Полицијској управи Фоча, 11.09.2019. године пријављено је од стране Д.М. да му лице Д.Д. упућује пријетње по живот и тијело, а чему је претходила вербална свађа наведених. Истога дана по Наредби Основног суда, а уз сагласност надлежног дежурног тужиоца извршен је претрес куће и помоћних објеката које користи Д.Д. у Новом Горажду којом приликом је пронађено и одузето више врста ватреног оружја као и одређена количина одговарајуће муниције.

О свему наведеном обавјештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, а након документовања и комплетирања предмета против Д.Д. биће поднесен Извјештај за кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.