Потпредсједник Скупштине општине Источна Илиџа Зоран Трапара изразио је озбиљну забринутост због пораста вршњачког насиља и малољетничке делинквенције у Основној школи /ОШ/ “Петар Петровић Његош” у овој локалној заједници.

Трапара, који је и члан Школског одбора ОШ “Петар Петровић Његош” пита – Kо је и зашто прије неки дан напао основца и зашто ништа није предузето у смислу истраге и процесуирања овог кривичног дјела над малољетним лицем?

-Као родитељ двоје дјеце која иду у ову школу и који је са правом забринут за безбједност око 750 ученика ове школе, постављам питање надлежним институцијама Српске и локалне заједнице, а нарочито МУП-у да ли су испитали све досадашње случајеве вршњачког насиља и малољетничке делинквенције, укључујући и посљедњи инцидент који се ових дана десио у ОШ `Петар Петровић Његош` и унио доста узнемирености и страха код дјеце и родитеља у овој локалној заједници– рекао је Трапара данас Срни.

Он пита и зашто нико не помиње ни одговорност запослених у овој школи.

-Сматрам да је то логично и потребно ако желимо да дјелујемо превентивно и на вријеме спријечимо могуће нове инциденте са још озбиљнијим посљедицама по ђаке ове школе. Питам одговорне у школи зашто нико није обратио пажњу на снимке са видео-камера- категоричан је Трапара.

Он додаје да ово није први случај да старији ђаци малтретирају млађе ученике, и да се чуди ко све то и зашто прикрива и заташаква.

Трапара је рекао да је прошле године на ђачкој екскурзији ученик деветог разреда ове школе у Требињу на свог друга потегао нож, али је, како наводи, и тај инцидент прикривен и о њему никада није јавно проговорено.

-Када ћемо коначно рећи `не` и `стоп` вршњачком насиљу и малољетничкој делинквенцији? Зашто се директор школе /Зденка Перендија/ није побринула да о овој теми буде одржана сједница Школског одбора?- пита Трапара.