Одбор за борачко-инвалидску заштиту Народне скупштине Републике Српске једногласно је подржао иницијативу Удружења грађана „Ветерани Републике Српске“ да борци одбрамбено-отаџбинског рата и чланови њихових породица буду уставна категорија у Републици Српској, изјавио је предсједник овог удружења Душко Вукотић.

„Задовољан сам због чињенице да су сви чланови скупштинског одбора подржали ову иницијативу, укључујући и предсједника Борачке организације Републике Српске Миломира Савчића као члана одбора са правом гласа“, навео је Вукотић након данашње сједнице скупштинског одбора.

Он је рекао да је постигнут општи консензус чланова Одбора, без обзира на њихову партијску припадност, истичући да ова иницијатива иде у скупштинску процедуру као иницијатива свих бораца Републике Српске, чланова њихових породица и свих посланика у парламенту Српске.

Управни одбор „Ветерана Републике Српске“ недавно је разматрао информацију о процедури усвајања уставног амандмана овог удружења која је покренута прије двије године.

Вукотић је раније рекао да је иницијатива упућена и српском члану Предсједништва БиХ, предсједнику Српске, предсједнику Владе и посланицима у Народној скупштини.