Фото: ОСМ радио

Завршена је реконструкција амбуланте у Мокром код Пала за коју је укупна средства од 25.000 КМ донирало Удружење Срба Сарајевско-романијске регије из Торонта.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је Удружењу из Торонта што су уложили средства у обнаву амбуланте у Мокром и додао да ће локална управа настојати да уреди прилазни пут до амбуланте и набави санитетско возило за њене потребе.

“Ријеч је о мјесној зеједници са великokrим бројем становника. Том објекту је била потреба санација због енергетске ефикасности и сада ће трошити мање струје и Дому здравља смањити директне трошкове”, навео је Југовић.

Директор Дома здравља Пале Иван Шарац захвалио је Удружењу из Торонта, истичући да ово није прва донација коју су учинили за Дом здравља, с обзиром на то да су прије неколико година донирали ултразвучни апарат

“То су људи широког срца”, истакао је Шарац.

Вођа тима породичне медицине у овој амбуланти Александра Пољаковић рекла је да је реконструкција амбуланте, која пружа услуге за 2.137 пацијената, обухватила спољашњу фасаду, фарбање столарије и обнову зидова.

“Добили смо и нови намјештај и медицинску опрему”, рекла је Пољаковићева новинарима и додала да су сада много бољи услови за рад, као и боравак у амбуланти у којој ординира највећи тим породичне медицине паљанског Дома здравља.