Ови савети ће вам сигурно помоћи!

Комад гаредеробе који свака жена има у орману, а и свима је омиљен јер се лако комбинује уз све! Међутим да бисте сачували свој омиљени пар фармерки што дуже важно је да следите ове савете о прању гардеробе од тексаса!

Фармерке, а посебно оне тамније, временом потпуно избледе и како бисте сачували њихову оригиналну боју, савет је да се придржавате ових пет кључних правила.

1. У обичну воду додајте пуно соли и потопите фармерке у њу. Оставите да одстоје сат времена, а после их оперите у веш машини. Било да сте тек купили фармерке, или их обукли тек неколико пута, примените овај поступак јер со делује као фиксатор боје.

2. Нове фармерке прво оперите у сирћету. Једну шољицу алкохолног сирћета сипајте у преграду за детерџент, а фармерке оперите на програму хладно прање без детерџента и омекшивача. Сирће такође фиксира боју.

3. Фармерке увек перите окренуте на наличје и с тамном одећом.

4. Перите их само на ниским температурама, а, ако имате времена, најбоље би било да их оперете ручно. Потопите их у лавору у хладној води, сипајте детерџент за прање и оставите да тако одстоје око 15 минута и исперите. Топла вода брже испира боју.

5. Избегавајте сушење фармерки у сушилици. Високе температуре штете материјалу, самим тим и боји и могу деформисати крој фармерки.