Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

Милош Биковић обратио се својим пратиоцима на Инстаграму и открио кроз шта један глумац мора да прође зарад посла који ради.

– Снимати филм изгледа лако, али ево процијените сами. Стајати сатима на мразу, у љетном костиму, трчати и скакати по врућини, на плус 40, наравно у зимском капуту, бос преко траве и грања, кроз шуму… Туче, ломови, ударци, добити чауру у око, песницу у ухо грло нос… – започео је Милош на свом Инстаграм профилу, па је наставио:

– Викати по 20 дублова заредом… Да не говорим о психолошким напорима… Када су вас исјекли из филма, смонтирали дублове који нису најбољи, нисте добили улогу, филм је неуспјешан или досадан, текст је сложен и нелогичан, лоше написан текст, улоге предлажу увијек сличне и безличне, плитке, директор фотографије вас снима под свјетлом под којим изгледате као да сте умрли сасвим недавно, прековремени рад од 12-14-14-15-16 часова дневно, обарају ти хонорар, клопа на сету је често лоша и иста, ноћна снимања, поремећен сан, лијежеш да спаваш кад се сви буде, летови, путовања, ноћење у авиону, аутобусу, возу. Напор, умор, лоши односи са редитељем или сујетним колегом… Непрофесионалним чланом екипе… Увлачење у политички контекст мимо твоје воље, фотографисање по 1.000 пута због нечије сестричине и све то ако имаш среће да имаш посла…

Биковић је ово обраћање завршио сљедећим ријечима:

– Али, када дођеш до момента истине, када си се “одлијепио” од стварности, полетио… Све ово не би мијењао за то, за тај тренутак… И за ону тишину у сали, за звук отварања марамица или смијех. За нечије пуне очи.