У наставку откријте шта можете да учините како би дете било здравије и јаче.

Свака мајка зна колико је важно да њено дете има добар имунитет. Наиме, деца су подложнија вирусима и бактеријама, зато откријте што све можете да учините како би дете било здравије.

Дружење с другом децом

Једна студија, у којој је учествовало више од 1.200 малишана, показало је да играње у парку или играоници јача имуно систем. Иако је већа вероватноћа да ће ваше дете да покупити више вируса ако се више дружи с другом децом, та изложеност заправо јача организам. Наиме, ваше дете ће до пете године бити отпорније на болести, него деца која нису ишла у вртић или се редовно дружила с вршњацима.

Склоните дете од дуванског дима

Дувански дим је штетан за све нас, посебно за децу која су у развоју. Пасивно пушење у детињству повезано је с већаним ризиком од рака, астме и осталих болести дисајних путева, као и од болести срца. Најбоље што можете учинити за здравље свог детета јесте да га што мање излажете дуванском диму.

Здрава исхрана

Кад дете почне да једе брзу храну, помогните му да се окрене здравој исхрани. Храњивост воћа и поврћа ништа не може да надмаши јер су они најбољи извори антиоксиданса, витамина, минерала, влакана и ензима који штитити ћелије од оштећења. Нека ваше дете сваки дан поједе неколико мањих порција воћа и поврћа.

Физичка активност

Данас је гојазност као болест све чешћа међу децом јер им недостаје физичка активност. Подстичете своје дете да се што више креће јер је вежбање потребно и најмлађима. Физичка активност подстиче рад срца, циркулацију, јача мишиће и кости, те смањује ризик од болести. Осим тога, позитивно утиче и на расположење.

Квалитетан сан

Док дете спава, његов организам ствара антитела и хормоне раста. Недостатак сна може да спречи производњу интерлеукина, који су одговорни за одбрану од инфекција.