Упркос стриктном режиму његе, постоји могућност да ваша кожа почне да губи еластичност и да постане врло сува.

Иако вас то одмах асоцира на почетак природног старења, то не мора нужно да буде разлог. Сљедећих седам навика могу да убрзају процес старења ваше коже.

Вјежбање на отвореном без заштитног фактора

Иако вјероватно избјегавате наношење креме прије тренинга како бисте избјегле претјерано знојење, требало би да на уму имате чињеницу да је и пола сата вјежбања на отвореном довољно да сунчеви зраци оставе свој траг на вашој кожи.

Учестала конзумација алкохола

Осим што изазива мамурлук, алкохол је главни кривац за дехидрацију тијела и лошу апсорпцију витамина који су нужни за производњу колагена.

Превише слаткиша

Дошло је вријеме да газиране сокове, чоколаде и разне друге слаткише оставите на страну. Висок удио шећера смањује удио колагена у вашој кожи, исушује је и подстиче настанак бора.

Избјегавање сунчаних наочара

Осим што штите ваше очи, сунчане наочаре најбоља су заштита коже око очију, која је врло осјетљива. Када купујете сунчане наочаре, обавезно бирајте оне са УВ заштитом.

Слушање гласне музике

Прегласно слушање музике иритира танке длачице у уху које затим иритирају живце у мозгу, што доводи до постепеног слабљења слуха, преноси Индеx.хр

Провођење времена пред компјутером

Осим што може да изазове главобољу, провођење времена пред компјутером подстиче стварање подочњака испод очију и бора око њих.

Претјерано чишћење лица

Претјерана употреба пилинга и средстава за чишћење лица може додатно да исуши вашу кожу и исцрпи природне залихе уља које она производи.