Селектор Србије Љубиша Тумбаковић није био задовољан после победе над Литванијом. “Орлови” су славили у Вилњусу са 2:1, у мечу шестог кола групе Б квалификација за Европско првенство.

Тумбаковић је новинарима после дуела казао да се неке грешке понављају и да неће имати стрпљења за такве ствари.

“Има много негативних ствари о којима ћемо морати веома озбиљно да размислимо. Како смо све више заједно, не постоје неке ствари које могу да толеришем. Без обзира на резултат. Има пропуста које екипа са озбиљним циљевима не сме себи да дозволи”, рекао је Тумбаковић.

Овим тријумфом наш национални тим задржао је трећу позицију на табели групе Б, али сада има само бод од другопласиране Португалије, која је изгубила од Украјине истим резултатом

“Још смо далеко. Тај бод је јако далеко. Чудо од нас зависи. Морамо да побеђујемо. Победа Украјине је била за очекивати, баш је озбиљна екипа. Португал је такмичарска екипа, али када наиђе на неког равног… Било је за очекивати да буде тесан резултат, знајући Украјину.”

Селектор је казао да се осетила нервоза по примљеном поготку.

“Наравно да је било нервозе. Код 2:0 је требало да приведемо крају утакмицу. Пала је концентрација, примили смо гол и целу утакмицу довели у питање. Није добро да примамо голове, посебно од слабијих екипа, да будемо објективни”, додао је Тумбаковић.

Два меча су остала до краја квалификација и уколико Србија победи у оба (Луксембург и Украјина код куће), а Португалија неочекивано испусти бод(ове) против Литваније или Луксембурга, Србија ће се пласирати на Европско првенство кроз квалификације.