Фото: Соколац-срце Романије

Након истека Стратегије развоја општине Соколац за период 2013.-2020. година, приступило се изради нове Стратегије за наредних седам година. Тим за израду је одржао састанак, на којем су представљени нови циљеви, а поменути документ требао би бити усвојен до краја 2019. године.

Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, истакао је да је ангажовано неколико стручњака из различитих области и сегмената, који су битни за локалну заједницу.

– Обзиром да се ближи крај године, на себе смо преузели обавезу да ангажујемо компетентне људе, како би донијели нову Стратегију општине Соколац за наредне године. Прво имамо обавезу да сачинимо документ који ће се односити на Финансијско управљање и контролу јавних финансија. Сва плаћања и трансакције морају бити поткријепљене уредбама, одлукама и правилницима, казао је начелник Бјелица.

Фото: Соколац-срце Романије

Он је нагласио да је ово био трећи састанак на поменуту тему и да су се већ искристалисале одређене идеје.

– Анализирали смо до сад постигнуте резултате претходне стратегије и увидјели да је урађено много више од планираног. И у новој Стратегији посебан акценат смо ставили на привреду, пољопривреду, туризам и инфраструктуру. Неће бити изостављене ни области здравства, образовања, културе и спорта, казао је Бјелица.

Бјелица је од значајнијих планова истакао куповину предузећа ВИК „Врело Биоштица“ у стечају, куповину „Фаминекса“, изградњу „Градске куће“ и неколико пројеката из области производње енергије из обновљивих извора. Како каже, упоредо ће се радити на постројењима пијаће и отпадних вода, као и на припреми документације и техничких услова за успостављање још једне индустријске зоне на подручју општине Соколац.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.