Фото: Соколац-срце Романије

У оквиру заједничког пројекта водоснабдијевања са сусједном општином Рогатица, општина Соколац је урадила примарни и секундарни вод за села Озерковићи, Казимеровићи, Ђедовци, Врбарје, Бурати и Обртићи у укупној дужини 10.000 метара, а водовод би ускоро требао да буде пуштен у рад.

Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, састао се јуче са мјештанима поменутих села, како би их упознао са досадашњим активностима.

– Укупна средства које је издвојила општина Соколац за ову инвестицију износе око 1.000.000 КМ. Ово је трећа компонента великог пројекта „Снабдијевање водом и канализација у општини Соколац“ започетог 2013. године. Пројекат се приводи крају, а остало је још да се на мрежу повеже око 70 прикључака, казао је Бјелица.

Фото: Соколац-срце Романије

Члан Иницијативног одбора за изградњу овог водовода и представник ИФАД-а, Међународног фонда за развој пољопривреде у БиХ, Халил Омамовић, рекао је да je ова организација издвoјила значајан дио средстава за развој инфраструктуре у руралним поручјима БиХ у која спадају и општине Соколац и Рогатица. Према његовим ријечима, Турска развојна агениција – ТИКА такође је, својим средствима помогла да се пројекат приведе крају.

Учешће у релизацији овог пројекта поред општина Соколац и Рогатица, Савјета министара БиХ и ИФАД-а, узели су и Фонд за повратак БиХ, Дирекција за координацију пријеката при федералном Министарству за пољопривреду и шумарство, Министарство за избјегла и расељена лица у Влади Републике Српске, Министарство за људска права и избјеглице БиХ, Министарство за избјегла и расељена лица у ФБИХ, а њеогова укупна вриједност прелази 6.000.000 КМ.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.