Соколачкој Установи за предшколско васпитање и образовање до сада је пријављено 35 дјеце за припремни програм пред школу, који се организује у сарадњи са ресорним министарством Српске, рекла је Срни директор ове установе Биљана Косорић.

Косорићева је додала да се овај програм односи на дјецу рођену 2013. године и 2014. године, која би требало од септембра 2020. да крену у први разред основне школе, а нису обухваћена ниједним видом предшколског образовања или цјелодневним програмом у вртићима.

Она је навела да се може очекивати да ће бити пријављено око 50 дјеце, колико их је било и прошле године и додала да би у том случају у овом вртићу биле организоване двије групе полазника краћег програма припреме малишана у години пред полазак у школу.

Косорићева је позвала родитеље малишана рођених на Сокоцу 2014. године, као и 2013. који нису ове године уписани у школу, да пријаве дјецу за програм припреме за школу у Установи за предшколско васпитање и образовање.

Она је рекла да ће припремни програм бити организован од 2. марта до краја маја наредне године, сваким радним даном по три часа дневно.

Предшколске установе и школе у Републици Српској које желе да се укључе у програм припреме дјеце у години пред полазак у школу треба да доставе податке о броју дјеце Министарству просвјете и културе Републике Српске до 31. октобра.