Од повреда задобијених током несретног случаја који се догодио данас око 13 сати на Бијелим Водама у општини Пале у ФБиХ, једна особа је преминула у Кантоналној болници Горажде.

Док инспектори Сектора криминалистичке полиције МУП БПК Горажде обављају увиђај, Мирсад Билајац, главни кантонални тужилац у Горажду, потврдио је да је преминули радио као возач у Фабрици воде.

Несрећа се догодила око 13 сати, док је Канлић помагао у поправци машине за снијег.

– За сада све указује на несретан случај. Багер за утабавање снијега био је у квару и покушавали су да га поправе. Погинули је иначе радио као возач, али је имао искуства са поправкама па је покушао са мајстором покренути машину. Према изјавама свједока док је мотор радио у мјесту, дошло је до његовог изненадног и наглог помјерања у страну, а погинули Заим Канлић се налазио поред багера који га је закачио и почео се кретати око седам метара, тако да су га врло тешко и зауставили. Превезли су га хитно у болницу, међутим подлегао је у болници усљед задобијених повреда – изјавио је Билајац.

Билајац додаје да Тужилаштво искључује било које кривично дјело јер свједоци и увиђај указују да је ријеч о несретном случају.