Стигао је трејлер за филм “Мој јутарњи смех” у режији Марка Ђорђевића, у коме се појављује Небојша Глоговац.

Небојша Глоговац, који нас је напустио прошле године године, остаће упамћен по бројним улогама које су нас дирнуле, насмејале или натерале да се замислимо.

Остварио је више од 40 филмских и 19 серијских улога. Одбијао је роле у страним остварењима, које су Србе приказивале у лошем светлу.

Добио је више од 50 награда, и једини је глумац који је постхумно освојио “Добричин прстен”.

Колико је био добар и колико смо га волели, видећемо и када одгледамо нови филм, “Мој јутарњи смех” редитеља Марка Ђорђевића, у којој је играо.

Данас је објављен трејлер приче која говори о закаснелом одрастању тридесетогодишњака Дејана који коначно губи невиност.

“Идеја за овај филм ми је дошла када сам из чисте радозналости отишао код локалног видовњака. Разговор ни најмање није текао у правцу у ком сам ја то очекивао. Он, видовњак, је провео подоста времена не предвиђајући будућност, већ причајући о мом сексуалном животу. Неке ствари које је он изговорио су биле истините, неке нису, али речи које је користио и страст са којом их је изговарао су били тако снажни да сам их, чим сам стигао назад кући, записао, страхујући да бих могао да их заборавим. Ту је све отпочело, и убрзо сам кренуо да се присећам призора, како из мог тако и из живота људи из мог окружења, призора који су по аутентичности могли да се мере са том ‘сценом са видовњаком'”, рекао је редитељ, преноси Б92.

“Онда сам, када је сценарио био завршен, схватио да све сцене говоре о младом човеку који се бори са сумњом у самога себе и то у по њега веома стресним и непријатним ситуацијама. На махове то је веома забаван филм али на начин да је непријатан за гледање, јер у основи свега је та банална истина. Волим да мислим да сам успео да у филмски медиј пренесем лако разазнатљив хумор по коме су балкански народи добро познати, као и да смо изнашли начин да у филму имамо обоје, и хумор и тугу, у готово сваком кадру овог филма.“ рекао је редитељ”.

У филму поред Глоговца играју Филип Ђурић, Ивана Вуковић, Јасна Ђуричић, Братислав Славковић, Ема Муратовић, Стефан Трифуновић и Соња Исаиловић.