Окружно јавно тужилаштво у Приједору подигло је оптужницу против Емира Хаџипашића из Босанске Крупе и Ибрахима Шефитагића из Призрена којом се терете за трговину дрогом. Оптужницу је потврдио Окружни суд у Приједору.

Обојица су ухапшени у јулу у акцији “Југ један” након што су прикривеним истражиоцима МУП РС у два наврата продали око 1,1 килограм хероина.

Прва примопредаја обављена је у околини Приједора када је Хаџипашић за 2.000 евра заинтересованом купцу продао 100 грама хероина. Друга примопредаја обављена је у Дубици 18. јула. Хаџипашић је тада позвао Шефитагића да на договорену локацију донесе килограм хероина, што је овај и учинио.

Потом су се заједно састали с купцем у кафићу. Шефитагић је остао у кафићу, а Хаџипашић и купац су се аутомобилом одвезли до самоуслужне аутопраонице на којој му је оптужени показао довезену дрогу, која је била упакована у два пакета испод јакне у возилу. Усљедила је полицијска акција у којој је ухапшен, да би убрзо пао и Шефитагић.

Приликом хапшења код Шефитагића је пронађена лажна лична карта и возачка дозвола Хрватске, издата у ПУ Ријека на име И. Г, али с његовом фотографијом. Због тога, оптужницом се терети и за кривично дјело фалсификовања исправе.