Центар за изградњу мира ЦИМ организује други Мировни камп и караван у оквиру #StaRBiH пројекта за младе (18-30 година) из сљедећих општина/градова: Велика Кладуша, Бања Лука, Јајце, Добој, Бијељина, Олово, Сарајево, Столац, Соколац и Мостар у периоду од 1. – 14. децембра.

Учесници ће учествовати у трансформативном седмодневном мировном кампу, гдје ће их фацилитатори водити кроз дубоку расправу и теме о идентитету и трајним посљедицама повијесног насиља. Након тога слиједи петодневни „Мировни караван“ током којег ће учесници путовати кроз низ опћина и градова Босне и Херцеговине, укључујући и неке од локација СтаР пројекта. За вријеме каравана, млади ће учествовати у панел дискусијама и посјећивати културне и вјерске знаменитости.

По завршетку Мировног кампа и каравана слиједи програм малих грантова за учеснике који ће повратком у своје локалне заједнице вршити имплементацију иницијативе коју су осмислили током учешћа.

Уколико имате 18-30 година, долазите из поменутих 10 општина/градова и отворени сте за стицање нових сазнања, искустава, пријатељстава с циљем изградње мира пријавите се и доживите једно сасвим ново и незаборавно искуство!

Пријаву за Мировни камп и караван можете пронаћи на сљедећем линку:
https://forms.gle/yWs1z45UTCnhhjkD6


Рок за пријаве које можете извршити у просторијама Установе за културу „Перо Косорић“ Соколац (број телефона 057 448 407) је 20. новембар.

Мјесто одржавања Мировног кампа: Хотел Боард, Јахорина.

Напомена: Обавезно је учешће током свих активности Мировног кампа и каравана


Више информација о Мировном кампу и каравану можете добити упитом на маил:
amila.behremovic@unvocim.net